Lawrence Pilut kramas om efter sitt 3-0-mål. Foto: Bildbyrån

HV71:s dystra svit bruten – klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s tunga slutspelssvit är bruten. Efter fjärde raka kvartsfinalsegern mot Färjestad är laget klart för semifinal – för första gången sedan säsongen 2009/2010 då de också vann guld.

– Det är jätteskönt, säger HV:s tränare Johan Lindbom till C More.

Efter förlängningsvinsten i Kinnarps Arena i onsdags hade HV71 chansen att säkra en semifinalplats i Karlstad under fredagskvällen. Men hjälten från senaste matchen, Andreas Borgman, saknades.

Under torsdagen stängdes han av fem matcher efter armbågstacklingen på FBK:s Per Åslund i kvartsfinal 3. Det hindrade inte HV71 som vann fjärde raka matchen mot Färjestad, och fixade semifinalbiljetten. Men det blev betydligt besvärligare för HV än vad det ett tag såg ut som.

HV71 hade 3-0 tidigt i andra

För det var inte många som trodde att Färjestad hade något att hämta efter att HV-backen Lawrence Pilut helt på egen hand ordnat 3-0 med en soloraid direkt i den andra perioden.

Men Färjestad skulle vakna. Först kom 1-3 genom Milan Gulas innan Alexander Johansson två minuter innan periodpausen reducerade till 2-3 och skakade rejält liv i matchen.

– Nu handlar det om att våga vinna. Våga spela för att vända det här, sa Johansson till C More i paus.

Första semifinalen på sju år

Och nog gick Färjestad för det. Pucken ven stundtals runt HV-målet i den utsålda arenan, 8 500 på plats, men den hittade inte nätet. HV71 lyckades hålla undan och kan nu ladda för första semifinalen på sju år.

– Det är jätteskönt. Vi har haft en tuff avslutning med två riktigt tuffa matcher, så jag är jätteglad. Jag tycker vi varit väldigt konsekventa i vårt spel och inte tullat något på vår spelidé, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

I Färjestads läger var det betydligt deppigare.

– Det känns väldigt tomt och en stor besvikelse, säger tränaren Leif Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.