Jätteskrällen: Seriesegraren Färjestad utslaget i kvartsfinal mot Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Skrällen är ett faktum.

Efter 2-1 i förlängning tog Rögle fjärde raka mot Färjestad.

Därmed är seriesegraren utslagen redan i kvartsfinal.

– Jag är otroligt besviken på att säsongen har kastats bort på det här sättet, säger Färjestads Linus Johansson.

Efter tre raka förluster hade Färjestad kniven mot strupen inför onsdagens fjärde möte med Rögle.

Bara två gånger tidigare har ett lag som vann grundserien åkt ut i kvartsfinal mot det lägst placerade laget i kvartsfinalserien.

Zaar kvitterade

Färjestad ledde länge med 1-0 efter mål av Henrik Björklund i den andra perioden. Men i slutet av den tredje perioden kom kvitteringen. Rögles Daniel Zaar satte 1–1 och tog matchen till förlängning.

Där drog Rögle det längsta strået. Ungefär fem minuter in i förlängningen slog Henry Bowlby till och skickade sitt Rögle till semifinal. Därmed är Färjestads säsong över.

– Vi kom inte in i slutspelsbubblan och känslan från början. Det är coacherna, mitt och de ledande spelarnas gemensamma fel att det inte blev så, så jag är otroligt besviken att säsongen har kastats bort på det här sättet, säger Linus Johansson till SVT Sport.

Vad gjorde ni för fel?

– Det är jättesvårt just nu. Allt jag vet är att vi har gjort fel tillsammans. Det finns ingen som jag pekar på, till höger eller vänster eller upp och ner.

– Jag tycker att våra unga spelare har tagit tag i det och gjort absolut det de ska ha alla jäkla cred för det. Det är inget som helst moln över dem, utan det är vårt problem.

Rögle ställs nu mot Växjö som slog ut Luleå.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

2 - 1

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-0, 0-1, 1-0, 1-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 6310

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.