FOTO: CMORE

Matchstraff efter tuffa tacklingen

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s Chris Campoli blev liggande på isen efter en tuff tackling från Växjös Alexander Johansson. En groggy Campoli fick ledas av isen – Johansson tilldelades matchstraff. – Det verkar som vi aldrig lär oss, säger HV:s tränare Andreas Johansson till SVT:s Smålandsnytt.

Det var efter drygt sex minuter i Kinnarps Arena som gästande Växjös Alexander Johansson tog fart och tacklade in Chris Campoli i sarghörnan.

Campoli föll ihop och låg groggy på isen. Han kunde efter några minuter ledas av isen och ut i omklädningsrummet.

SHL

För Johansson blev det matchstraff efter ”checking to the head” och HV71 fick fem minuters powerplay.

– Tacklingen träffar honom (Campoli) rätt i huvudet. Sådana grejer tillhör inte ishockeyn! De kan avsluta en spelares karriär. Man måste alltid respektera sin motståndare. Sen är det disciplinnämndens beslut att bedöma hur pass allvarlig den var, säger Teemu Laine till Expressen.

”Verkar som vi aldrig lär oss”

– Jag har inte sett den på video efteråt så det är svårt att bedöma nu, men alla verkar ju tycka att det är en armbåge i huvudet och då är det en femminutare. Det verkar som vi aldrig lär oss, säger Andreas Johansson till SVT.

Campoli har ådragit sig en hjärnskakning och blir borta minst en vecka, enligt Expressen.

HV vann matchen med 6-3.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet