Övertidsvinst gav NY Rangers 3-0 i matchserien

Uppdaterad
Publicerad

NY Rangers bara fortsätter att vinna. Laget vann i natt i Carolina med 3-2 efter en vinst i förlängning och har nu 3-0 i kvartsfinalen. Det var lagets sjunde raka vinst i slutspelet.

Efter 1.43 i sudden flippade Alexis Lafreniere in pucken som gick efter den vänstra sargen och in i rundeln till Vincent Trocheck som fick fram pucken till Artemi Panarin som framför mål styrde in 3-2, vilket gav den andra övertidsvinsten i rad för Rangers.

– Jag hittade en öppning och såg att ”Bread” störtade mot målet och det var en fin styrning av honom säger Trocheck om Panarin som kallas Breadman eller bara Bread, ett smeknamn som han fick av en tränare i Chicago.

Mika Zibanejads fina poängform håller i sig och hans framspelning till Chris Kreider 1-1-kvittering innebär att den 31-årige svensken gjort poäng i sju raka slutspelsmatcher.

Dyster slutspelssvit för Carolina

Målvakten Igor Shesterkin storspelade igen och räddade 45 skott.

Carolina har förlorat sina åtta senaste slutspelsmatcher med ett mål, fem av dem i förlängning.

– Det är lite grand av att förlorarrekord, säger Carolinas kapten Jordan Staal, enligt AP.

Nästa match spelas också i Carolina – natten mot söndag.

NHL

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

2 - 3

New York Rangers logo

New York Rangers

1-0, 0-1, 1-1, 0-1
PNC Arena, Raleigh, NC
Publik: 18959

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.