Renberg: ”Boork har gjort sitt”

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna slogs ut i kvartsfinalen i VM – nu vill SVT:s expert Mikael Renberg se en ny förbundskapten.

– Jag tycker att Leif Boork har gjort sitt och man ska sätta in ett nytt namn, säger han i Hockeykväll.

Damkronornas förbundskapten Leif Boork kritiserades hårt av SVT:s expert Maria Rooth efter VM-sortin.

– Det behövs en förändring, sa hon.

Hockeykväll

Boork själv försvarade sig och menade att laget trots allt hade gjort en bra turnering. Men nu får Rooth medhåll av Mikael Renberg i Hockeykväll.

– Leif Boork har gjort sitt och man ska sätta in ett nytt namn. Problemet är inte bara Boorks fel, svensk damishockey måste utvecklas även på klubbnivå. Men han har inte lyckats med Damkronorna på tre VM och då tycker jag att man har gjort sitt.

Vad säger du om VM-insatsen?

– Den var väldigt blek. Man tar sig med nöd och näppe till kvartsfinal och väl där blir man fullständigt utspelat av Finland. Sverige har halkat efter ordentligt på damsidan, det är väldigt oroväckande.

Saknas tydlig spelidé

Renberg är bekymrad över att Damkronorna hade problem även mot nationer som Tyskland, Schweiz och Tjeckien och menar att det saknas en tydlig spelidé.

– Han (Boork) har haft tre VM och misslyckats alla gånger. Ett VM är det kanske okej att man inte tar sig vidare från kvartsfinal men nu är det tre VM och faktum är att den här gången är man inte i närheten av att ta sig till semifinal.

”Dags för någon förändring”

Även Jonas Andersson menar att det är dags för Boork att kliva åt sidan.

– Det här är Damkronornas sämsta säsong sedan 02-03 och det säger någonting. Alla förbundskaptener brottas med att få med de bästa, och Boork har inte lyckats med det. Det är dags att göra någon förändring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet