Foto: Bildbyrån

Växjö tog grepp på Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Växjö vann den femte kvarten mot Örebro med 2-0 och gick fram till 3-2 i matchserien. Det var andra hemmamatchen i rad som Växjö nollade Örebro.

– Vi sätter en bra ton från början och checkar dem hårt, en riktigt bra match från oss i dag säger Växjös målvakt Cristopher Nihlstorp.

Båda Växjös mål kom i den händelserika andra perioden. När lagen spelade fyra mot fyra jobbade Liam Reddox fram pucken från sargen bakom målet och spelade in till  Jani Lajunen som vann kampen med två Örebro-backar och hittade en lucka bakom Julius Hudacek för 1-0.

Vid 2-0 drev Jeff Tambellini pucken runt målet och spelade in till Teemu Laakso som ur snäv vinkel vid högra tekningscirkeln fick in en låg ispuck.

– Det blir förödande i andra perioden men vi skapar inte så mycket och måste bli bättre i det offensiva spelet, säger Örebros tränare Kenta Johansson till C More som efterlyser mer rörelse i det egna laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.