Växjö visade klassen i Örebro

Växjö tappade greppet och föll senast på hemmais. Men i kväll visade smålänningarna klassen när laget vann mot Örebro i den andra kvartsfinalen (5–2) och matchserien är nu utjämnad till 1–1.

– Vi spelade bra 40 första minuterna senast men idag är vi bra i 60, säger Växjös forward Robert Rosén till C More.

I mittperioden gjorde Växjö tre mål på åtta minuter och hade klara 4–0. Daniel Viksten reducerade före paus och gav visst hopp inför slutakten.

– Vi förlorar för mycket närkamper i början. Efter målet får vi momentum och börjar vinna närkamper och då vaskar vi fram chanser också, sa målskytten till C More inför fortsättningen.

Vaknade för sent

Även om Örebro skapade ett antal chanser för att krypa närmare kom 4–2 alldeles för sent för att störa Växjö.

Det var Brian Willsie som styrde in 2–4 i numerärt överläge 3.31 från slutet. Strax därefter stängde Nich Johnson matchen när han slog in spiken i kistan i tom bur.

En rättvist seger för Växjö. Den tredje matchen lagen emellan spelas på tisdag i Småland.