Kristoffersson hettar upp supercar-striden

Uppdaterad
Publicerad

Efter en överlägsen seger i kväll tog sig formstarke Johan Kristoffersson upp på samma poäng i rallycrossens supercar-serie i STCC som Sebastian Eriksson.

Johan Kristoffersson var överlägsen och såg till att hetta upp toppstriden i STCC-rallycrossens supercar-serie när han vann i Strängnäs i kväll.

– Jag tog starten och därifrån försökte jag bara åka så fort som möjligt de första tre varven. Sen gällde det att spara på materialet och inte få någon punktering eller något. Nu närmar jag mig Sebastian Eriksson så det blir en härlig kamp, säger han till SVT Sport.

STCC 2014

”Har bättre självförtroende”

Eriksson som ledde mästerskapet inför kvällen slutade tvåa. Nu står han tillsammans med Kristoffersson på 48 poäng. Efter en tung säsong lyckades Linus Westman komma trea i kväll. 

SVT:s rallyexpert Jonas Kruse tror att Kristoffersson har fördel i kampen som slutsegern.

– Just nu pekar det på Krisofferssons håll. Han ser starkare ut och har ett bättre självförtroende nu, säger Kruse.

Stort mål väntar nästa vecka

För Kristoffersson väntar VM i värmländska Höljes nästa vecka.

– Jätteskönt att ha en hel bil med bara en vecka kvar. Då ska vi åka med de riktigt stora grabbarna och det har jag sett fram emot sedan i vintras, säger Kristoffersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2014

Mer i ämnet