Larrazabals bi-sarra dag på banan

Uppdaterad
Publicerad

Vattenbesöket för Pablo Larrazabal under andra varvet på Europatouren i Malaysia var ingen bisak under rundan direkt. Spanjoren jagades av en uppretad svärm av bålgetingar, blev stungen och tvingades kasta sig i närmaste vattenhinder.

Det var på det femte hålet som Larrazabal smällde till en insekt som satt sig på hans näsa.. Det skulle han inte gjort.  Det var en bålgeting vars vänner blev ordentligt uppretade. De anslöt och svärmade sig runt golfaren som fick värja sig vilt viftandes.

–De var tre gånger så stora som bin,  sade Larrazabal till Europatourens hemsida.

När hans försök att vifta bort getingarna började han springa och tvingades att uppsöka närmaste vattenhinder. Han hoppade helt sonika i med kläder och allt.

”30 eller 40 började attackera”

Han fick läkarvård med sprutor på plats och kunde återuppta spelet med en lånad tröja. Spanjoren gjorde otroligt nog birdie på hålet och kom in i klubbhuset med scoren -2, vilket gjorde att han klarade cutten för helgens spel.

– Det 30 eller 40 av dem som började attackera mig . Jag visste inte vad jag skulle göra . Min caddie sa åt mig att springa , så jag börja kuta som en galning , men getingarna försvann inte, så de andra spelarna sa åt mig att hoppa i sjön.

”Sprang till vattnet”

– Jag sprang till vattnet, kastade mitt scorekort,  tog av mig skorna och hoppade i vattnet . Det var det läskigaste ögonblicket i min karriär , helt klart. Jag har aldrig varit så rädd.

Larrazabal tackar de domare som fanns på plats för att de hjälpte honom i den bisarra situationen.

– Efter sprutorna kände jag mig mycket bättre och kunde fortsätta . Utan domarnas hjälp hade jag inte kunnat spela klart rundan , eftersom jag inte var i något tillstånd för att spela golf.

”Mycket skrämmande”

I morgon ska Larrazabal ge sig ut igen men känner sig inte bekväm med att besöka det femte hålet en gång till.

– Det kommer att bli mycket , mycket skrämmande att spela det hålet . Jag är inte säker på vad jag ska göra , men förhoppningsvis kommer jag att spela det så fort jag kan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.