Anna Laurell Nash, i rött, vann semifinalen mot Lidia Fidura, Polen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Laurell Nash klar för guldmatch

Uppdaterad
Publicerad

Efter seger i semifinalen, 2–1, väntar nu guldmatch för boxaren Anna Laurell Nash i Europeiska spelen i Baku. ”Jag är skitglad att jag kommit så här långt efter comebacken”, säger hon.

Anna Laurell Nash har gjort en fjärde comeback i den långa karriären, som hackat en del på grund av den svåra sjukdomen då hon tvingades operera bort sköldkörteln.

– Jag ser fram emot en final i ett sådant här stort mästerskap, jag rankar ES som tvåa efter OS, och jag är glad inte minst för den formen jag har, säger Laurell Nash till TT.

Finalen, som avgörs i morgon, nådde hon efter att oeniga domare flaggade för svensk seger och i finalen möter Anna Laurell Nash Nouchka Fontijn, en motståndare hon aldrig slagit, trots sex försök.

– Hon är yngre, snabbare och starkare än mig så jag har inget att förlora, säger hon om Nouchka Fontijn.

– Men jag hoppas kunna gå upp och göra riktigt bra match och gör jag det så kan jag vinna.

Snårig väg till final

Vägen till torsdagskvällens guldfinal i Crystal Hall i Baku har gått via en ungerska, en vitryska och nu polska Lidia Fidura – som gick ut hårt i semifinalen.

– Jag var trött redan efter första ronden. Herregud, säger Anna Laurell Nash.

– Men jag är nöjd med den, i övrigt var det krig.

Fakta: Anna Laurell Nash

Född: 2 december 1980 i Hyby.

Längd: 184 centimeter.

Viktklass: 75 kilo.

Klubb: IF Linnéa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.