Molins säker på nytt guld för Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Stommen från fjolårets guldlag är borta.

Två norrmän ska fylla några av luckorna i årets Malmö FF.

– De står för kvaliteter som vi inte har haft i klubben tidigare, säger tränaren Åge Hareide.

Temperaturen börjar skruvas upp så smått inför den allsvenska fotbollssäsongen. Om några veckor börjar tävlingsmatchandet i svenska cupen, och flera av lagen inleder februari med att åka utomlands på träningsläger.

Mästarlaget Malmö FF befinner sig i Florida med en till stora delar ny trupp.

allsvenskan 2015

-Jag tror att vi har fått in bra kvaliteter i truppen. Och att vi skulle mista spelare var ingen överraskning. Det var ju intresse för flera redan i höstas, säger Åge Hareide.

Den norske guldtränaren hyllar inte minst sina två landsmän, Magnus Wolff Eikrem och Jo Inge Berget, som har värvats i vinter.

-Magnus och Jo Inge är två väldigt kreativa spelare. De står för kvaliteter som vi inte har haft i klubben tidigare, och har dessutom erfarenhet från internationell fotboll.

Guillermo Molins, på väg tillbaka från sin knäskada, tror också på årets MFF-trupp där peruanska backen Yoshimar Yotún är det senaste tillskottet.

-Jag tycker att vi har bra täckning överallt, säger Molins till Sydsvenskan.

-Det kommer bli ett tredje SM-guld i år. Det är jag helt övertygad om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet