Sofia Mattsson: ”Det får bära eller brista”

Uppdaterad
Publicerad

Brottaren Sofia Mattsson drabbades av en knäskada 21 juli och har sedan dess gått en kamp mot klockan för att hinna vara redo för OS-starten 18 augusti. ”Då får det bära eller brista”, säger Mattsson och bekräftar därmed sin start för SVT Sport.

SOK-läkaren Per Andersson håller igen lite i sin bedömning.

– Det är en allvarlig knäskada och hon ser positivt på det. Vi får se hur långt det räcker, säger han.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mattsson, som har befunnit sig på ett införläger i Portugal, vill inte ge motståndarna några fördelar med att berätta exakt vad det handlar om för skada men berättar om den.

– Vi hamnar ju i konstiga situationer på mattan och jag kände att något var konstigt, obehagligt. Det var ett tufft besked att få just då. Jag fick bryta ihop och ta en dag. Men nu får man göra det bästa av situationen. Varje dag är viktig inför OS, säger Mattsson.

Hon tränade till synes obehindrat med ett bandagerat högerknä när SVT Sport tittade in men det är ett långt steg mellan att träna och gå en match fullt ut med tajming, rörelseschema och belastning.

– Jag får spara hundra procent till matcherna i OS. Det är då jag kommer att veta hur det känns, funderar Mattsson, som räknas som ett av Sveriges största medaljhopp i Rio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet