Tinne och Patrik Kittel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tinne redde ut mardrömsstarten

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska dressyrstjärnan Tinne Vilhelmson Silfvén var favorittippad på hemmaplan. Men det blev en mardrömsstart. – Dumt att göra en så stor poängmiss, säger hon till SVT Sport.

Ekipaget såg lugnt ut inför starten i den tidiga gruppen. Men ”Antons” allra första steg i Grand Prix-finalen blev något ingen hade väntat sig.

– Neej! De börjar med galopp. Åååh, utbrast SVT:s kommentator Gunilla Byström.

Don Auriello hade varit lite orolig på grund av ekona på framridningen i en hockeyarena. Och kanske smög sig nerverna med när det var dags för första inomhustävlingen på drygt 1,5 år under Göteborg Horse Show.

Skakig början

– Jag fick en lite skakig början och vi hade lite bråttom iväg. Jag blev lite osäker om jag inte var rätt på det, men han kändes fin resten av programmet. Men det var dumt att göra en så stor poängmiss, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Resten av programmet flöt dock på bra och hennes slutprocent på 76,5 innebar att Djursholmsryttaren slutade tvåa i tävlingen. Nederländaren Hans Peter Minderhoud, på Glock's Flirt, vann på 76,871.

”Kommer rida för kung och fosterland”

Patrik Kittel red fint med Watermill Scandic och tog hem tredjeplatsen på 76,357 procent.

Wildcard-ryttaren Emilie Nyreröd med Miata kom på 14:e plats.

På söndag avgörs världscupfinalen med kür – dit är alla dagens 18 ekipage kvalificerade.

– Jag kommer rida för kung och fosterland, säger Kittel till SVT Sport.

Regerande mästaren Charlotte Dujardin, tyskan Isabell Werth och holländaren Edward Gal har dock sedan tidigare tvingats lämna återbud och rider inte finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.