”Lika svårt att vinna SM som VM”

Uppdaterad
Publicerad

Att Isa Tidblad Keskikangas är bäst i Europa och världen men inte i Sverige är inte särskilt konstigt. På damsidan är Sverige en toppnation inom thaiboxning.

– Nivån är hög bland damerna. Det är lika svårt att vinna ett SM som ett VM eller ett EM. Hon som jag slog ut i semifinalen (Johanna Rydberg, reds. anm.) är till exempel EM-mästarinna, säger Therese Gunnarsson, som är med och slåss om SM-titeln till rf.se.

Under de senaste tre åren har det blivit hela 45 mästerskapsmedaljer för svensk del. 31 av dessa har kommit på damsidan. Men trots stor svensk dominans tror Gunnarsson att vi kommer att bli ännu bättre.

– Jag tror att det kommer att gå framåt. Speciellt eftersom vi har ett VM på hemmaplan att se fram emot 2016 i Jönköping. Alla kommer att vara inspirerade av det och träna hårt för att vara redo då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet