Tove Alexanderssons VM-äventyr kan vara i fara efter fotskada. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tove Alexandersson kan missa VM

Uppdaterad
Publicerad

Nästa fredag inleds orienterings-VM i Inverness. I kväll skulle Tove Alexandersson ha deltagit i O-ringens landslagssprint som uppladdning inför mästerskapet, men avstår nu sprinten på grund av en fotskada.

I kväll avgörs landslagssprinten i O-ringen i centrala Borås. Tove Alexandersson skulle ha deltagit i sprinten som uppladdning inför VM, men avstår nu sprinten på grund av en fotskada.

– Jag röntgade foten i måndags, men läkarna kunde inte se någon skada. Vi får avvakta och se vad som händer, men tyvärr måste jag avstå sprinten i Borås, säger Alexandersson till svenska orienteringsförbundet.                

Oklart hur skadan påverkar VM

Skadan kan komma att påverka hennes VM-deltagande. I vilken utsträckning det påverkar får tiden utvisa, menar Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson.

– Vad denna skada kommer att innebära för Toves VM-upplägg får vi vänta och se. Som det ser ut nu både tror och hoppas vi att Tove kommer att springa de distanser som hon planerat (sprint, medeldistans, långdistans och stafett), säger Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.