Foto: SVT

Svenske Ironmanstjärnan tror på topplacering: ”Kan utmana”

Uppdaterad
Publicerad

Han har vunnit fem Ironman-lopp i karriären, kommit tvåa i EM och är en av sportens allra största.

SVT Sport träffade den 28-årige triathleten Patrik Nilsson på den danska landsbygden för att prata mental träning, känslan av att simma, cykla och löpa i åtta timmar samt – naturligtvis – stjärnans chanser på Ironman Hawaii.

– Jag är en av dem som faktiskt har möjlighet att utmana om det, säger Patrik Nilsson till SVT Sport.

Triathlontävlingen Ironman handlar om 3,86 kilometer simning, 180 kilometer cykling och avslutningsvis 42 kilometers löpning.

Sverige främste på den här distansen är 28-årige Patrik Nilsson. Sedan vinsten på Malaysia 2014 har Nilsson vunnit i Kalmar, Köpenhamn, Barcelona och i våras i Texas.

För tredje året i rad väntar nu Ironmans rolls royce, det vill säga loppet på Hawaii nu på lördag som av många benämns som VM. Nilsson åker i år dit som en av triathleterna som kan vara med i toppen hela vägen.

– Målet för i år är att göra ett riktigt bra lopp. Jag tror och hoppas det kan räcka till topp fem, jag tror och hoppas det kan räcka till podiet och kanske, vill jag intala mig själv, kan jag vara med och utmana om segern, säger Patrik Nilsson när SVT Sport träffar honom i danska Nyköbing Falster.

Nilsson är tillsammans med sin före detta tränare Teresa Heimann Olsen och paret bor i Danmark sedan flera år tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.