Tung HV71-seger i smålandsderbyt

HV71 fick sin revansch för förlusten tidigare under säsongen mot Växjö. I kvällens smålandsderby vann man en tuff och tät drabbning med 6-3. – Sex mål på Växjö varav fem i spelet. Det är jättebra, säger HV:s tränare Andreas Johansson i C More.

HV71 avgjorde under en grym period i andra perioden. På knappt tre minuter gjorde laget tre snabba mål, från 2-2 till 5-2. I tredje jagade Växjö men orkade inte hela vägen.

Matchens gigant: Gustaf Wesslau. HV71:s målvakt räddade 43 skott.

– Idag ställdes han på prov ordentligt. Men är man i ett stim klarar man det. Jag är stolt över grabbarna, säger tränaren Andreas Johansson i C More.

Tidigt i matchen fick HV:s Chris Campoli en tuff tackling från Växjös Alexander Johansson. Johansson fick matchstraff för tacklingen, som bedömdes vara mot huvudet.

HV71-Växjö 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (5.53) Erik Christensen, 1-1 (8.02) Erik Josefsson (Patrik Lundh) spel fyra mot fem, 2-1 (16.46) Björn Melin (Lawrence Pilut, Mattias Karlsson).

Andra perioden: 2-2 (6.14) Mikael Johansson (David Åslin, Sebastian Erixon), 3-2 (14.30) Teemu Laine (Mattias Karlsson) spel fem mot fyra, 4-2 (16.54) Andreas Jämtin (Riley Holzapfel, Björn Melin), 5-2 (17.18) Ted Brithén (Björn Melin, Erik Christensen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5-3 (4.32) Erik Josefsson (Cory Murphy, Rhett Rakhshani) spel fem mot fyra, 6-3 (18.34) Ted Brithén (Mattias Karlsson) mål i tom kasse.

Skott: 19-43 (7-12, 8-16, 4-15).

Utv, HV71: 2x2. Växjö: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 6 833.