Foto: Bildbyrån

Adam Renheim: ”Det är inte många procent som får chansen”

Uppdaterad
Publicerad

Skotercrossåkaren Adam Renheim debuterade i X-Games förra året – och slutade sjua. Den meriterade 26-åringen har vunnit SM-guld tre år i rad och tog VM-guld 2013 och 2014.

Namn: Adam Renheim

Ålder: 26 år

Winter X-Games 2015

Främsta meriter: SM-guld 2012, 2013 och 2014. VM-guld 2013 och 2014.

Om X-Games: ”Det är bland det största inom extremsporteren både sommar och vintertid...den når ju ganska långt den här tävlingen den är ju väldigt stor.”

Att bli inbjuden till tävlingen: ”Det är naturligtvis himla kul för man vet ju hur få som får chansen..det är inte många procent som får chansen att åka så det är naturligtvis väldigt roligt.”

Förväntningar: ”Det börjar kännas bättre och bättre nu här, vi kommer att göra ett sista test så känns det bra efter det så är naturligtvis målet att vara med däruppe i topp fem eller pallplats.”

Största idrottsmeriten hittills: ”Det är nog mitt första VM-guld 2013, det är nog den som jag håller högst och den som var roligast.”

Varför var den roligast?

”Det var nog för att det var första gången, man har aldrig gjort det förr. Det kanske inte var en chock men man är inte säker förän man har tagit det. Det var liksom roligast då när man lyckades första gången.”

Tuffaste konkurrenten: ”Det är riktigt tuff konkurrens i topp fem, så det är svårt att välja en. Men ska jag säga en måste jag nog välja Tucker Hibbert som vunnit X-Games sju år i rad.”

Hälsning till tittarna: ”Det är roligt att de tar sig tid att sitta uppe...jag ska göra det jag kan för att göra det värt det.”

Mer om Adam Renheim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Winter X-Games 2015

Mer i ämnet