Foto: TT Nyhetsbyrån

Emma Dahlström: ”Jag tror att mina chanser är bra”

Uppdaterad
Publicerad

Hon var femma på OS i Sotji och tvåa i Dew Tour i december. Emma Dahlström har varit med i Winter X-Games en gång tidigare – då blev det en sjundeplats. Nu siktar den 22-årige freeski-åkaren högre.

Namn: Emma Dahlström

Ålder: 22 år

Om X-Games: ”X-Games är ju som vårat OS ochmånga säger ju till och med att det är större än OS...ditt alla vill ta sig och alla vill få en inbjudan så det är såklart väldigt stort att få köra.”

Att få en inbjudan till tävlingen: ”Det betyder otroligt mycket, det är något som man kämpar för hela tiden och få ligga högt upp i resultatlistorna så att man kan få en inbjudan...det är bara den yttersta eliten som får komma hit så det känns otroligt stort och gött attt få vara här.”

Förväntningar:”Jag hoppas bara att det ska bli bra väder och sedan så tror jag att mina chanser i år är bra...det är många av mina konkurenter som antingen har blivit skadade eller inte vill delta helt enkelt, så det är lite av ett underdog game kan man säga i år, det är lite vem som helst som kan kliva fram och jag hoppas att jag kan bli en av dem.”

Största idrottsmeriten hittills: ”Dew Tour i december i år.”

Tuffaste konkurrenten: ”Dara Howel, OS-guldmedaljören från Sotji.”

Hälsning till tittarna/publiken: ”Om man orkar hålla sig vaken till halv tio på lördag så är jag evigt tacksam, det känns väldigt bra om det skulle var några svenskar som sitter och kollar och hejar, det skulle kännas otroligt skönt.”

Mer om Emma Dahlström

Twitter:

– @emmadahlstrom_

Instagram:

– @emmadahlstrom_

Hemsida:

emmadahlstrom.com

X-Games-sajt:

Emma Dahlström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.