Foto: Bildbyrån

Henrik Harlaut: ”Lika häftigt som första gången”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Harlaut är rutinerad i X-Games-sammanhang. Den 23-årige freeski-åkaren har medverkat fyra år i rad, och har två segrar i big air och en andraplats i slopestyle.

Namn: Henrik Harlaut

Ålder: 23 år

Winter X-Games 2015

Om X-Games: ”Det känns kul att vara tillbaka i X-Games, jag tycker helt klart att det är den bästa tävlingen på hela säsongen och det jag såg fram emot mest att bli inbjuden till när jag var liten. Det är alltid lika roligt att vara här, även om jag har varit här ett par gånger nu så är det lika häftigt som första gången.”

Vad tror du om dina chanser i år?

”Jag vet inte riktigt det är svårt att säga, alla är så himla bra nu. Men för mig själv går åkningen bättre än vad den någonsin har gjort och det är allt jag vet sedan beror det lite på domarna och vad alla andra gör också men det känns bra i alla fall, jag känner mig i bra form.”

Förväntningar: ”Jag skulle helt klart vilja ta en medalj i big airen och först och främst komma till finalen i slopestylen, och har jag kommit till final kan jag ta i lite extra och förhoppningsvis ta en medal där med.”

Största idrottsmeriten hittills: ”Min största är väl att jag har vunnit X-Games big airen två år i rad.”

Tuffaste konkurrenterna: ”I big airen är det helt klart Vincent Gagnier, han som var tvåa förra året, för man vet aldrig riktigt vad han kommer att göra...han är väldigt galen och kan väldigt många trick som inga andra kan göra. Och sedan i slopestylen är det väldigt många, jag vet inte vem som är den störta konkurrenten där.”

Nya egna trick: ”Jag har några stycken som jag har tänkt på inför big airen som jag ska köra.”

Hälsning till tittarna: ”Tack för att de håller sig vakna och kollar.”

Mer om Henrik Harlaut

Twitter:

– @HenrikHarlaut

Instagram:

– @edollardo

Facebook:

Henrik Harlaut

Hemsida:

henrikharlaut.com

X-Games-sajt:

Henrik Harlaut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Winter X-Games 2015

Mer i ämnet