Foto: TT Nyhetsbyrån

Jesper Tjäder: ”Det finns ingen anledning att bromsa”

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige free-skiåkaren Jesper Tjäder gör debut i X-Games. ”Det är otroligt kul att bli inbjuden”, säger han.

Namn: Jesper Tjäder

Ålder: 20 år

Winter X-Games 2015

Om X-Games: ”X-Games är det största eventet för oss slopestyle-åkare och big air-åkare liksom, det är den abslout största tävlingen och många tycker att det är större än OS...det är det alla som håller på har drömt om i hela sitt liv.”

Att bli inbjuden till tävlingen: ”Det är blandet det största som kan hända en skidåkare, det är det absolut mest prestigefyllda eventet för oss...det är otroligt kul att bli inbjuden.”

Förväntningar: ”Jag tror att tävlingen kommer bli otroligt grym eftersom alla bästa åkare är här och alla vill göra bra ifrån sig...eftersom förra året var OS-år så tog folk det lite smålugnt på X-Games, men i år finns det ingen anledning att bromsa in. Det kommer att bli riktigt intressant att se vad folk gör i år.”

Största idrottsmeriten hittills: ”Tvåa på Jon Olson Invitational var jag riktigt nöjd med och etta på Frostgun Invitational.”

Tuffaste konkurrenterna: ”Det är svårt att säga men amerikananrna är otroligt vassa, de har kört riktigt bra på träningarna.”

Hälsning till tittarna: ”Kolla om ni orkar för det kommer bli en kul show, det vill man egentligen inte missa.”

Nya egna trick: ”Jag har några trick som jag inte tror att så många andra kommer att göra...sedan på big airen har jag funderat på att prova ett trick som jag aldrig har gjort förut som inte så många har gjort heller. Det kommer att bli intressant, jag är ganska spänd på att se om man behöver plocka fram det, det beror på vad de andra gör.”

Mer om Jesper Tjäder

Twitter:

– @JesperTjader

Instagram:

– @jespertjader

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Winter X-Games 2015

Mer i ämnet