Foto: TT Nyhetsbyrån

Sven Thorgren: ”Jag är revanschsugen”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnskottet Sven Thorgren var fyra i OS 2014. Han gick till final i big air i X-Games-debuten förra året, men gick inte vidare i slopestyletävlingen. Nu vill den 20-årige snowboardåkaren ha revansch.

Namn: Sven Thorgren

Ålder: 20 år

Winter X-Games 2015

Om X-Games: ”Det är den största, eller viktigaste snowboardtävlingen, så det är stort. Jag är riktigt taggad och hoppas att det blir ett bra X-Games.”

Att bli inbjuden till tävlingen: ”Det betyder att man inte bara platsar åkmässigt, utan även platsar bland de bästa. Det betyder mycket för ens egen karriär. Det är viktigt att vara med och köra där helt enkelt.”

Förväntningar: ”Mitt förra X-Games var jag inte helt nöjd med för jag gick inte till final i slopestyle och sedan kom jag femma i big air, så jag är rätt så revanschsugen kan man säga.”

”Egentligen så gick det ju bra på nästan alla tävlingar förutom X-Games förra året, även om en femteplats inte är så illa, men man hoppas ju på mer.”

Vad tror du om dina chanser nu?

”Jag har en del planer som jag går och smider på här och det har känts bra på träningen, så jag tror chanserna är goda.”

Främsta meriter: ”Min främsta merit är nog etta på Air & Style förra året, sedan skulle jag säga tvåa på Dew Tour förra året också, och sedan kommer fjärdeplatsen på OS tror jag.”

Tuffaste konkurrenterna:”Ståle Sandbech är tuffaste konkurrenten just nu i alla fall, han är inne i ett bra flow nu.”

Nya egna trick:  ”Ja, jag gjorde en ny trippel ... som jag bara har satt en gång men jag funderar på att göra den här, i alla fall i big air på fredag. Sedan har jag något annat trick som jag också har tänkt, så det är lite nya grejer.”

Hälsning till tittarna/publiken: ”Det är kul att ni tittar trots att ni är uppe så sent.”

Sändningstider i kväll och i natt

18.50-23.00 SVT Play

19.00-21.00 Snowboardcross, kval och final, herrar och damer

20.00-21.30 Snowboard: Slopestyle, kval, herrar

Svensk deltagare: Sven Thorgren

21.30-22.30 Snowboardcross (deltagare med funktionsnedsättning), final, herrar

00.55-03.00 SVT Play

01.00-02.30 Skidor: Superpipe, kval, herrar

03.25-07.00 SVT Play

03.30-05.30 Snowboard: Big air, kval och final, herrar

Svensk deltagare: Sven Thorgren

05.30-06.30 Skoter: Längdhopp, final

Mer om Sven Thorgren

Twitter:

– @SvenThorgren

Instagram:

– @sventhorgren

Hemsida:

sventhorgren.com

X-Games-sajt:

Sven Thorgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Winter X-Games 2015

Mer i ämnet