Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Isabelle Haak berätta om förfrågningarna från andra landslag: ”Tar på samvetet att lämna Sverige” Foto: Bildbyrån/SVT

Isabelle Haak om anbuden från andra landslag: ”Det har inte känts rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak, 24, har lyft Sveriges volleybollandslag till nya höjder.

Men drömmen att få spela för Sverige i ett OS är högst osannolik – och nu berättar världsstjärnan att hon fått anbud att representera andra landslag.

– När jag fått frågan har det inte känts rätt, säger Haak.

Hör Haak berätta om anbuden och framtiden med Sverige i klippet i toppen av artikeln.

Haak betraktas som en av världens bästa spelare. I sin karriär har hon radat upp meriter både i de klubblag hon representerat och individuellt. Men att nå samma höjder med landslaget är svårt då Sverige som volleybollnation är långt ifrån den internationella eliten.

Haak har under de senaste åren lett Sverige till en andraplats i Golden League och en åttondeplats i EM 2021. Men drömmen om OS ser väldigt långt bort ut för den 24-åringen.

– Det hade varit coolt att få uppleva såklart. Men jag har väl accepterat att det inte kommer att hända, säger hon.

”Hade inte varit rätt”

Turkiet där Haak spelat i tre år och Frankrike, där hennes pappa föddes, har båda kontaktat svenska stjärnan om att representera dem istället. Anbud som Haak förkastat.

– Jag känner inte att det hade varit rätt för mig själv att tävla för ett annat land, säger Haak.

Under söndagen väntar Champions League-final för Isabelle Haak och hennes italienska klubb Conegliano. Haak är i sitt livs form och har redan vunnit ligan, ligacupen och supercupen med sitt lag.

Conegliano ställs mot Volley Milano i finalen. Matchen startar 19.00.

Isabelle Haak

Född: 11 juli 1999.

Längd: 195 centimeter.

Position: Högerspiker.

Klubbar: Engelholm 2012–2015, Béziers (Frankrike) 2016–2017, Scandicci (Italien) 2017–2019, Vakifbank (Turkiet) 2019–2022, Conegliano (Italien) 2022–.

Främsta meriter: Två SM-guld, en Champions League-titel, två turkiska ligatitlar, tvåa italienska ligatitlar, två segrar i klubblags-VM (en med Vakifbank, en med Conegliano), utsedd till Europas bästa spelare 2021–2022.

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.