Morotsrulltårta
Publicerat:
2022-09-16Tillagningstid:
Vem älskar inte morotskaka? Gör som en rulltårta för att få mer av den goda fyllningen i varje tugga.
Ingredienser
10portioner
Kaka
- 2ststora morötter (3 dl finriven)
- ½dlfarinsocker
- 1tskmalen ingefära
- 1tskmalen kardemumma
- 2tskmalen kanel
- 3stägg
- 3dlströsocker
- 2mskneutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
- 2dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2tskvaniljsocker
Fyllning
- 300gkylskåpskall färskost
- 1dlkylskåpskall vispgrädde
- 1dlflorsocker
- 2tskvaniljsocker
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop de rivna morötterna med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
- I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
- Tillsätt morotsrivsblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
- Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Pensla bakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
- Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.