Morotsrulltårta

morotskakerulltårta, camilla hamid

Publicerat:

Tillagningstid:

Vem älskar inte morotskaka? Gör som en rulltårta för att få mer av den goda fyllningen i varje tugga.

Ingredienser

10portioner

Kaka

  • 2st
    stora morötter (3 dl finriven)
  • ½dl
    farinsocker
  • 1tsk
    malen ingefära
  • 1tsk
    malen kardemumma
  • 2tsk
    malen kanel
  • 3st
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 2msk
    neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker

Fyllning

  • 300g
    kylskåpskall färskost
  • 1dl
    kylskåpskall vispgrädde
  • 1dl
    florsocker
  • 2tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop de rivna morötterna med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt morotsrivsblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
  6. Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  8. Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Pensla bakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.
  9. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
  10. Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!