Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mika Zibanejad jublar efter en fullträff mot Carolina. Foto: Julia Nikhinson

Mika Zibanejad hade stor show när NY Rangers tog första kvartsfinalen: ”Var riktigt sugna”

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers vann den första kvartsfinalen mot Carolina med 4-3. Mika Zibanejad gjorde Rangers två första mål och passade till det tredje.

– Vi har väntat länge på att spela igen och var riktigt sugna, säger Zibanejad till Aftonbladet efter segern i kvartsfinalen som spelades innan åttondelsfinalen var färdigspelad med Dallas-Vegas Game 7.

NY Rangers svepte Washington med 4-0 i åttondelsfinalen och var spelsuget efter den långa vilan.

Stanley Cup

Svenskens poängproduktion kom inom 14 minuter i den första perioden. Vid 2-1-målet fick Zibanejad en macka serverad av Chris Kreider som stod framför målet och bakom ryggen fick fram pucken. Zibanejad klippte till direkt i det öppna målet.

”Mika gör allt för oss”

– Mika gör allt för oss, tekningar, tar ansvar i egen zon, strukturerad och bidrar offensivt. Vi har verkligen tur som har två centrar av den kalibern, säger Kreider och nämner även Vincent Trocheck för NLH:s hemsida.

Svensken har tio poäng på fem matcher i slutspelet vilket gör att han ligger på delad andraplats i poängligan med Edmontons Leon Draisaitl, två poäng bakom Connor McDavid.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

4 - 3

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

3-1, 0-0, 1-2
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 18006

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup

Mer i ämnet