Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittas Joullnar från Göteborg. Hennes kropp är dold av mossa och jord och ligger insvept i lakan och en filt. Foto: ur Polisens förundersäkning

Utredningen visar: Här är spåren i den misstänktes telefon vid mordet i Taberg

Publicerad

Under torsdagen inleds huvudförhandlingen mot den 22-årige man som åtalats för mordet på 43-åriga Joullnar i Taberg utanför Jönköping förra vintern. Vi har gått igenom polisens förundersökning och visar här hur han agerat under morddagen.

Redan dagen innan Joullnar försvann hade hon och den 22-årige mannen kontakt. Hon kommer till Taberg strax före klockan 14 på fredagseftermiddagen den 24 februari förra året. Det dröjer till 20 mars innan hon hittas död i skogen bakom mannens hus.

I klippet kan du se en sammanfattning av hur mannen rört sig dagen då Joullnar försvann.

Mordet i Taberg

Rättegången börjar idag och håller på under sju dagar. Då ska bland annat den man som tagit emot en swishbetalning på 12 800 kronor från Joullnars konto och sedan gett kontanter till den åtalade mannen, höras.

Flera vittnen ska höras

Dessutom ska en man som varit i huset och städat dagarna efter mordet höras, liksom flera familjemedlemmar till både offret och den åtalade.

Den åtalade mannen har under utredningens gång lämnat flera förklaringar till vad som har hänt Joullnar. Han nekar till brott och enligt försvarsadvokat Andreas Grudemo kommer han att lämna sin berättelse under huvudförhandlingen.

SVT Nyheters reporter Ulrica Abrahamsson finns på plats i rättssalen och uppdaterar under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet