Advokaten Tony Buzbee.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör advokaten om de nya anklagelserna mot rapparen Sean ”Diddy” Combs. Foto: Elizabeth Conley

120 personer stämmer ”Diddy”: ”Offren träder fram”

Publicerad

120 personer stämmer Sean ”Diddy” Combs och andra personer för bland annat våldtäkt, sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande, uppger en advokat som representerar offren.

– Det här är ett viktigt fall som vi har för avsikt att driva aggressivt, säger advokaten Tony Buzbee och framhåller att man kommer vända på varje sten för att hitta alla potentiella ansvariga.

Enligt Buzbee består offren av 60 män och 60 kvinnor, varav 25 ska ha varit minderåriga vid tiden för när brotten begicks.

Stämningarna är de senaste i raden av rättsliga åtgärder mot den amerikanske hiphopmogulen, som sedan tidigare står åtalad för sexövergrepp, misshandel och utpressning – skälet till att han nu suttit häktad i två veckor.

De många anmälningarna fick sin start när rapparens tidigare flickvän Cassie Ventura gick ut med anklagelser mot honom förra året.

Åklagarna anklagar honom för att ha lett ett ”sexbrottsimperium” och tvingat kvinnor att bland annat ha sex med manliga prostituerade i dygnslånga ”sexföreställningar”, så kallade ”freak offs”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.