Det var i maj i år som brittiska The Guardian började se tendenser till att Elvis-intresset efter långt om länge började släppa greppet om befolkningen.
I Storbritannien hade nästan en tredjedel av 18 – 24-åringar aldrig hört en Elvis-låt och bara åtta procent lyssnade på honom dagligen, enligt en undersökning från opinionsföretaget YouGov.
Bland äldre var Presley betydligt mer populär, men det verkar inte hjälpa – den brittiska tidningen rapporterar även om att Elvisprylar störtdykt i pris.
2015 hittades en unik inspelning som förväntades gå under klubban för 12000 pund, men landade på strax över hälften av det förväntade priset. EP:n ”Good rockin’ tonight”, som 1998 värderades till cirka 1300 kronor har, mätt över de senaste tio åren, ett medianpris på blott 140 kronor.
Inte längre rikast
Som om inte detta vore nog blev 2016 det första året någonsin som Elvis inte hamnade på plats ett eller två på affärstidningen Forbes lista över de rikaste döda kändisarna. Listan, som tidningen publicerat årligen sedan millennieskiftet, placerade Elvis utanför prispallen, på fjärdeplats, med inkomster på nästan 220 miljoner kronor. 2006, första gången han petades från förstaplatsen, drog han in över 340 miljoner dollar.
I år kommer Elvis med största sannolikhet få mer uppmärksamhet – och intäkter – än tidigare år, men det verkar som att ingen, inte ens Kungen, kan vara död hur länge som helst utan att förlora en del av sin stjärnglans.