los bitchos

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör bandmedlemmarna Serra Petale, Agustina Ruiz, Nic Crawshaw och Josefine Jonsson om sina bästa tips på att starta ett band i klippet. Foto: Tom Mitchell/Los Bitchos

Albumaktuella Los Bitchos: Så startar du band

Publicerad

Från början höll Los Bitchos på med musik som en sidosyssla – för skojs skull. Nu turnerar det kritikerhyllade bandet världen runt och är aktuella med sitt andra album ”Talkie talkie”.

– Vi gör bara det som känns rätt och kommer till oss, säger bandet till Kulturnyheterna.

Los Bitchos albumdebuterade 2022 med ”Let the festivities begin!”, som innehåller instrumental partymusik.

På ”Talkie talkie” säger bandmedlemmarna att de fortsatt på samma musikaliska spår som första albumet – nu med inspiration från 80-talet. De beskriver den nya plattan som ett soundtrack till klassiska racingspel.

– Jag tror att mycket av det kommer från nostalgi hos oss alla, du vet, vi är 90-talsbarn. Och specifikt de gamla racingspelen, som jag brukade spela med tillsammans min bror förr i tiden, säger bandets grundare och gitarrist Serra Petale.

Influenser från hela världen

Los Bitchos musik har kallats allt i från disco-cumbia till turkisk psykrock – och har influenser från hela världen.

Bandmedlemmarna har nämligen rötter i Australien, Turkiet, England, Uruguay och Sverige och kommer från olika musikaliska bakgrunder. Nu hyllas de världen över för sin banbrytande stil.

– Jag känner att vi kommer samman för att det är något vi vill och älskar att göra. Speciellt i början, vi överanalyserade det inte riktigt. Vi gjorde bara det som kändes rätt, säger bandets basist Josefine Jonsson.

Samtliga bandmedlemmar har sagt upp sina heltidsjobb för att bara syssla med musik. Hör dem ge sina bästa tips på att satsa på sitt band i klippet ovan.

los bitchos

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kulturnyheternas intervju med Los Bitchos i klippet. Foto: Oscar Fries/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.