All rosa färg tog slut under inspelningen av ”Barbie”

Uppdaterad
Publicerad

Gänget bakom Barbie-filmen gjorde slut på en målerifirmas lager av chockrosa färg – på global nivå.

Uppgiften att ”världen tömdes på rosa” för att skapa dekoren till den kommande filmen ”Barbie”, med Margot Robbie av Greta Gerwig, kom från filmens produktionsdesigner Sarah Greenwood.

Greenwood intervjuades av arkitekttidskriften Architectiral digest och berättade att målarfärg i nyansen chockrosa helt enkelt tog slut under arbetet med filmen.

Tidningen Los Angeles Times följde upp påståendet med företaget Rosco – känd färgleverantör till film- och tv-branschen.

”Vi hade brist”

Roscos chef bekräftade att all färg i den aktuella rosa nyansen tillfälligt tog slut, på global nivå. Dock ska covid-19-pandemin ha orsakat leveransproblem vilket också kan vara en del av förklaringen.

En del av färgingredienserna Rosco använder hade även skadats under en köldknäpp i Texas och lagret var mindre än vanligt när den massiva beställningen av Barbie-rosa kom in.

– De använde upp all färg vi hade, säger Lauren Proud, marknadschef på Rosco till LA Times.

– Vi hade brist, sen gav vi dem allt vi hade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.