Amanda Lind om restriktionerna: Helt rätt att 300 är grundundantag

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan bestämdes att publiktaket skulle höjas från 50 till 300 personer för sittande publik på kultur- och idrottsevenemang. Under presskonferensen på torsdagen meddelade dock Folkhälsomyndigheten att restriktionerna skärps i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.

Boende i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland råds att undvika inomhusmiljöer som museer och bibliotek samt avstå från konserter, idrottsträningar och matcher. Beskedet kom en vecka efter att regeringen höjt publiktaket från 50 personer till 300. Förändringen gäller från den första november.

– Jag tycker att det är helt rätt att vi har 300 som ett grundundantag, det kommer fortfarande att gälla på platser i landet där man inte ser samma alarmerande siffror. Jag vet att Sveriges kulturliv är redo och vill ta det ansvaret, säger kulturminister Amanda Lind (MP) till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.