ant wan-fan på konsert

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Yazan Alalwans virala video som skapat diskussioner och hör hans tankar kring det. Foto: Tiktok/Dopest.se/Julia Sixtensson

Ant Wans manliga fans häcklas: ”Bara avundsjuka”

Publicerad

Rapparen Ant Wan blev historisk i helgen med sitt publikrekord i Tele2 arena i Stockholm. Fansen, såväl tjejer som killar, flockades.

Men killarnas manlighet ifrågasätts, bland annat i kommentarsfältet på 17-åriga fanet Yazan Alalwans virala video från konserten, men Yazan kunde inte bry sig mindre.

– Det är roligt när de skriver så, för jag skrattar ju bara med, säger Yazan till SVT Kulturnyheterna.

I en Tiktok-video ses Yazan och hans vänner sjunga med energiskt till Ant Wans låt ”Komplicerat”. Nära 900 000 har sett klippet på de glada killarna. I kommentarsfältet ställs frågor som ”vad har du för färg på trosorna?” och ”vad har du för färg på naglarna?”.

Yazan skrattar hjärtligt åt kommentarerna och tar det hela med ro. Han har inget svar på varför det lett till sådana reaktioner. Men han tror det har att göra med avundsjuka. Samt att Ant Wans texter är så känslosamma.

– Kanske att killar inte ”ska” visa sina känslor, att det är mer tjejigt, reflekterar han.

Blir uppbackad av tjejer

Samtidigt fylls kommentarsfältet av de – mestadels tjejer – som tröttnat på tonen.

”Tänk att hata på några grabbar för att de mår bra och har roligt”, skriver en användare.

”Alla hatare, ni önskar ni var som dem. Deras manlighet är på 100 och ni på 0”, skriver någon annan.

Levde upp till förväntningarna

Yazan reste tillsammans med sina vänner från Ljungby till Stockholm för att se konserten. Förväntningarna var höga, särskilt efter Ant Wans arenadebut i Avicii arena förra året, som sålde slut på bara några timmar.

– Det var en riktigt fin upplevelse som inte kan hända närsomhelst, sättet alla hypades och så, det blev en fin atmosfär, säger en nöjd Yazan till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.