Både Britney Spears och Backstreet Boys slog igenom stort på 90-talet. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/TT

Britney Spears och Backstreet Boys släpper nytt

Uppdaterad
Publicerad

Ett samarbete mellan 90-talsikonerna Britney Spears och veteranpojkbandet Backstreet Boys har resulterat i låten Matches, som släpptes under fredagen, skriver Variety.

Låten är ett av spåren på Spears album Glory Deluxe – och den amerikanska artisten kommenterar själv släppet i exalterade ordalag på Twitter.

”Matches med mina polare @backstreetboys finns nu ute!!!!. Jag ser så mycket fram emot att höra vad ni tycker om vårt samarbete”, skriver hon.

Samarbetet har efterfrågats i 20 år

Även medlemmarna i Backstreet Boys kommenterar skivsläppet i en tweet.

”I dag är en fantastisk dag. Man har frågat oss om ett samarbete under de senaste 20 åren – och i dag händer det. #BritneyXBackstreet är äntligen här”, skriver de.

Matches är Britney Spears andra skivsläpp under december. Redan i början av månaden släppte skivbolaget RCA en tidigare outgiven Spears-låt, Swimming in stars, för att fira popstjärnans då stundande 39-årsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.