BTS tog hem flera priser på nattens AMA-gala. Foto: TT

BTS stora vinnare på American music awards: ”Ett mirakel”

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreanska BTS uppträdde med Coldplay och tog hem tre tunga priser vid årets American Music Awards-gala.

Årets AMA-gala var en blandning av förinspelade och liveuppträdanden. BTS uppträdde tillsammans med Coldplay och framförde My Universe, och på egen hand med Butter och tog hem priser för årets artist, favoritgrupp och favoritpoplåt.

– Allt det här är ett mirakel. Helt ärligt, vi skulle aldrig ta det här för givet, sade BTS Kim ”RM” Nam-Joon från scenen.

Tanken var att BTS skulle framföra Butter tillsammans med rapparen Megan Thee Stallion, men hon hoppade av under lördagen och hänvisade till personliga skäl.

Taylor Swift slog rekord

Megan Thee Stallion blev trots frånvaron en stor vinnare, och knep tre priser. Hennes låt Body tog hem det nyinstiftade priset Årets trendande låt.

Superstjärnan Taylor Swift slog sitt eget rekord när hon för sjätte gången vann priset för bästa kvinnliga artist. Hon har nu vunnit totalt 34 AMA-statyetter.

AMA-galans priser röstas fram, och nomineringarna bygger på bland annat antalet strömningar, fysisk och digital försäljning och hur mycket musiken spelats på radio mellan september förra året och september i år.

Värd i år var Cardi B, vars låt Up utsågs till årets hiphoplåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.