Hittills har det gällt danska skandaltidningen Se og Hør, vars journalister utnyttjade en källa inom hovet för att komma åt de kungligas kortaffärer.
På tisdagen bröt kronprins Frederik tystnaden, på en fråga från tidningen B.T. om hur han reagerat på skandalen:
– Ja, det var det värsta. Men om man gör något olagligt så måste man också förvänta sig att man kommer att ställas till svar, svarade kronprinsen och tillade att saken ”har väckt min uppmärksamhet”.
Se og Hør-journalisten Kasper Kopping bekräftade i helgen för tidningen Ekstra Bladet att han på direkt order från sina chefer utnyttjade de olagligt framtagna uppgifterna. Därmed riktar Kopping uppmärksamheten mot de tidigare chefredaktörerna Henrik Qvortrup, Kim Henningsen och Per Ingdal.
Skandalen har växt sedan det visat sig att en anställd på danska luftfartsverket Naviair för tio år sedan lämnade uppgifter om en privat flygresa som de kungliga företog sig. Naviair meddelade i måndags att den tipsande medarbetaren tagits ur tjänst.
Tidningen ska också ha betalat en SAS-anställd för upplysningar om en rad kändisar, bland andra de kungliga. Det framgår inte om även det svenska kungahuset eller kändisar bevakats på samma sätt av Se og Hør.