• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

David Ritschard kollapsade under Allsång på Skansen

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagens säsongsavslutning av SVT:s Allsång på Skansen tog en oväntad vändning när countrystjärnan David Ritschard skulle stämma upp i allsång. Artisten föll ihop på scenen och fick bäras ut på bår.

David Ritschard hade precis framfört sin låt ”Duplantis Blues” när han tillsammans med programledaren Pernilla Wahlgren drog igång allsången ”Jag hade en gång en båt”. Ritschard hann dock inte ta en enda ton innan något gick snett.

– Oj, det här är inte så bra. Jag tror att vi måste bryta här, hördes Wahlgren säga medan tv-kamerorna svepte över publiken.

Det som inte syntes i rutan, men som Wahlgren reagerade på, var att David Ritschard föll ihop på scenen och fick bäras ut på bår.

”Uppe på benen”

Pernilla Wahlgren fick sjunga färdigt ”Jag hade en gång en båt” på egen hand. Först några minuter senare, efter att popduon Samir och Viktor intagit Skansens scenen, kom hon med lugnande besked.

– David mår bra där bakom. Han är uppe på benen och är omhändertagen av vårt team. Nu kan vi vara lugna, alla här och alla ni där hemma. Underbara nyheter verkligen, sa Wahlgren.

En stund senare avrundades säsongsavslutningen som planerat med en sång där programledaren avslöjade att hon kommer att leda programmet även nästa år.

Föll ihop även i Jills veranda

Det här är inte första gången David Ritschard, som gjort raketkarriär sedan genombrottet 2021, kollapsar framför tv-kameror. I höstas föll han ihop under inspelningen av SVT:s Jills veranda, något som han själv berättat om för Aftonbladet.

– Det var otäckt. Och det har varken hänt förr eller senare. Det ären ny erfarenhet. Lite olyckligt för min del att det sker införstatstelevisionens kameror. Men det går inte att göra ogjort, sa Ritschard till tidningen.

Efter kollapsen fick inspelningen av Jills veranda brytas medan Ritschard fördes till sjukhus. Enligt honom själv berodde det hela på utmattning.

– Provocerande nog sa vitrockarna (läkarna, reds. anm.) att mina värden såg okej ut, att jag var utmattad och uttorkad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.