Jonathan Unge och Cecilia Düringer vann På spåret 2022. Foto: SVT

De blev årets På spåret-mästare – utklassning i finalen

Uppdaterad
Publicerad

De vann varje tävling med höga poäng – och tog även den sista finalmatchen. Vinnare i årets På spåret är Jonathan Unge och Cecilia Düringer som vann med 44 poäng mot Ina Lundström och Hanna Hellquists 28 poäng.

– Cecilia är så galet, galet, galet bra, konstaterar Jonathan Unge efter vinsten.

När säsongens sista ”På spåret” körde i mål via Köpenhamn, Visby och Minneapolis var Unge och Düringer överlägsna vinnare. Ingen blev nog särskilt förvånad över segern – förutom de själva.

– Våra segertal var inte direkt imponerade, vi satt verkligen bara där och gapade som fiskar på torra land. Det känns jättekul och helt overkligt. Det känns som att allt bara gick i en rasande fart och så plötsligt så stod vi där med varsin jordglob i näven utan att fatta vad som hade hänt, säger Cecilia Düringer till TT.

Düringer, som deltog i tv-frågesporten för första gången, tror att receptet till framgången var kombinationen av henne och Unges personligheter.

– Jonatan har skojat mycket om att det är jag som är duktig, men det är inte sant, han är helt briljant. Han är väldigt allmänbildad, är jätterolig och extremt välfunnen vilket gör att han kan hantera situationen på ett sätt som får mig att bli lugn och peppad och glad. Vi hade kul, det kändes avslappnat och då går det lättare.

Jonathan Unge och Hanna Hellqvist vann förra året frågesporten Alla mot alla i Kanal 5 tillsammans. Men när de båda nådde finalen i På spåret var det med andra medtävlanden – och Jonathan Unge blev den som tog hem ”dubbeln”.

De senaste vinnarna i ”På spåret”

2022: Jonatan Unge och Cecilia Düringer

2021: Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg

2020: Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg

2019: Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg

2018: Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

2017: Kristin Lundell och Johan Hilton

2016: Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl

2015: Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl

2014: Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl

2013: Ellinor Persson och Dick Harrison

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.