Foto: Dave Winter / BILDBYRÅN

Depardieu vill skjuta på rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Gérard Depardieu ber att rättegången mot honom, som skulle ha inletts på måndagen, skjuts på framtiden. Det uppger hans advokat för Franceinfo.

Sviktande hälsa hos den 75-årige skådespelaren uppges vara anledningen.

”Gérard Depardieu är dålig och hans läkare har tyvärr förbjudit honom att medverka vid utfrågningen, därför ber han om att skjuta upp rättegången till ett datum då han kan närvara”, säger advokaten Jérémie Assous.

Depardieu är åtalad för sexuella övergrepp mot två kvinnor. De misstänkta brotten ska ha inträffat i samband med inspelningarna av filmen ”Les volets verts” 2021.

Totalt har omkring 20 kvinnor anklagat Depardieu för olika sexualbrott. Två andra brottsutredningar pågår som rör våldtäkt och sexuella övergrepp. Depardieu nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emmanuel Macron kallar kritiken mot Depardieu för en ”hetsjakt”. Frågan om den skådespelaren är en skam eller stolthet för Frankrike har nått fransk politik. Foto: LUDOVIC MARIN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.