Sångerskan och låtskrivaren Dolly Parton vid en konsert i Nashville 2015. Foto: Wade Payne/TT

Dolly Parton debuterar som romanförfattare

Publicerad

Countrystjärnan Dolly Parton har skrivit en roman tillsammans med deckarförfattaren James Patterson, skriver Rolling Stone och flera andra amerikanska tidningar.

”Run, Rose, run” handlar, enligt förlaget Little, Brown and Company om en artist som dyker upp i Nashville. Hon är en stigande stjärna, på väg att slå igenom med låtar om det hårda livet som hon har bakom sig. Men hennes förflutna är henne hack i häl.

James Patterson är en av världens mest populära deckarförfattare, och han har flera gånger skrivit böcker ihop med andra författare, bland andra Liza Marklund. Dolly Parton är inte heller hon någon författarnovis, hon har skrivit ett antal memoarer.

Romanen får även sällskap av ett nytt album, där alla låtar är baserade på personer och situationer i boken. ”Run, Rose, run” släpps den 22 mars 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.