Dramaten har samlat kvinnor från fotoprojektet We have a dream för att uppmärksamma internationella kvinnodagen och kampen för jämställdhet och frihet.
– Jag kommer att prata om de människor som sitter bakom galler idag. De som vi stöttar och kämpar för. Och jag kommer att prata om drömmar, säger Pussy Riot-medlemmen Maria Aljochina.
Efter ett inledande tal av utrikesminister Margot Wallström kommer Maria Maria Aljochina att hålla ett tio minuter långt anförande, följt av skådespelaren Nina Zanjani som kommer läsa ur Maria Aljochinas bok Riot Days.
”De är rädda att visa sina rätta ansikten”
Efter framträdanden av bland andra artisten Loreen kommer Inna Shevchenko, ledare för aktivistgruppen Femen, att kliva upp på scenen. Shevchenko bekräftar Maria Aljochinas upplevelser av förtryck.
– Det som får oss att fortsätta är dessa regimer, institutioner och presidenter. De är rädda för att någon ska visa deras rätta ansikten. Jag fortsätter för att jag inte vill att dessa människor ska vinna, säger hon.
Tillslut kommer Maria Aljochina, Inna Shevchenko, journalisten och aktivisten Afrah Nasser och svenska Loreen mötas i ett avslutande samtal modererat av journalisten Catarina Rolfsdotter-Jansson.
Förtrycket är vardag och verklighet
Både Aljochina och Shevchenko beskriver att de är medvetna om hur förtrycken de upplever fungerar. Maria Aljochina är inte förvånad över att de möts med hårda tag från makthavare.
– Det handlar om liv och död. Det här är vår vardag och verklighet. Vi måste fortsätta med det vi gör, jag tror att det är det enda sättet att nå förändring, säger hon.
– I dag är det kontroversiellt att uttala sig eller bete sig som man vill som kvinna. Så länge samhället tycker det kommer vi att fortsätta att vara kontroversiella. Men jag tror inte att framtida generationer kommer att se oss som det, säger Inna Shevchenko.