Drake och 21 savage har trollat sociala medier under senaste veckan, se på vilka sätt i klippet. Foto: OVO Sound

Efter skämtkampanj – Drake släpper nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen släppte världsstjärnan Drake och rapparen 21 Savage sitt nya album. Men skivsläppet kommer först efter en omfattande skämtkampanj i sociala medier.

Artisterna Drake och 21 Savage har haft fullt upp den senaste veckan. I marknadsföringen av deras nya album ”Her loss” har de båda flitigt lurat sina följare i sociala medier.

Bland annat lade duon upp en bild som föreställde de båda artisterna på omslaget av modemagasinet Vogue, vilket var påhittat. De publicerade även en video som fick det att se ut som att de skulle medverka i Youtube-konceptet ”Tiny desk consert”, vilket också var iscensatt.

Vid ett annat tillfälle manipulerade de även en intervju från i april där radiolegendaren Howard Stern pratade med komikern Jerrod Carmichael om bland annat porr. Men i den redigerade videon ser det ut som att det är Drake och 21 Savage som blir intervjuade i stället.

Skämt om Megan Thee Stallions skjutning

Ett skämt på albumet har däremot fått kritik av rapparen Megan Thee Stallion. I låten ”Circo Loco” har Drake en textrad som antyder att Thee Stallion ska ha ljugit om att blivit skjuten förra året.

Thee Stallion ska ha svarat med inlägg på Twitter där hon bland annat skrivit:

”Ni måste sluta koppla svaga konspirationsteorier till mitt namn i era texter” och ”Sen när är det okej att skämta om en kvinna som blir skjuten”.

”Her loss” består av 16 låtar och har i sociala medier mottagits väl, en användare menar att ”albumet är 10 av 10” medan en annan skriver: ”Det här är Drakes bästa rappande på flera år”.

I klippet ovan kan du se hur skämtkampanjen sett ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.