Simon Peyron mötte pressen utan Ellen Benedictson efter kvällens repetition. Foto: Cecilia Vaccari/TT

Halsont hindrar Benediktson i Mellon

Uppdaterad
Publicerad

Halsont har satt käppar i hjulet för Ellen Benediktsons medverkan i Melodifestivalen. På fredagskvällen var hon tvungen att stanna på hotellrummet och vila.

– Ellen är på hotellet och kurerar sig. Vi vill bara vara säkra på att hon har gjort allt vad hon kan för att hon ska vara redo och utvilad imorgon, säger duettpartnern Simon Peyron.

Tillsammans tävlar han och Ellen Benediktson med balladen ”Surface”. Men Benediktsons halsproblem har varit en snackis sedan repetitionerna drog igång på torsdagen, då hon var tvungen att mima sig igenom repet för att spara på krafterna. På fredagskvällens repetition satt dock sången – med några undantag.

Melodifestivalen 2020

Det lät som att hon missade några toner i slutet?

– Ja. Det finns fortfarande lite till att jobba på. Det är ju just för att hon har varit sjuk som vi är extra måna om att hon ska vila nu, säger Simon Peyron.

De övriga artisterna samlades för att möta pressen efter repetitionen på fredagen – men Ellen Benediktson hade redan försvunnit upp på hotellrummet för att vila. Men Simon Peyron är inte orolig för finalformen.

– Idag var första gången hon fick sjunga igenom hela låten och det kändes som en väldigt viktig seger för oss. Jag känner mig så mycket tryggare av att höra hennes röst. Nu känns det verkligen som att vi är på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet