Nu läggs supergruppen BTS på is – Jin går in i militären

Publicerad

Under tisdagen ryckte Jin, från världens största popband BTS, in i Sydkoreas obligatoriska militärtjänst. Under 18 månader ska den trettioåriga världsartisten göra sin militärtjänstgöring i ett arméträningsscenter istället för att skapa musik. Det innebär att supergruppen upphör sin verksamhet fram till 2025 – något som oroar fansen.

– BTS har alltid varit en aktiv grupp, men nu när Jin gör sin militärtjänst så är jag orolig att bandet kommer att ligga nere länge, säger Jihong Park, BTS-fan till nyhetsbyrån AFP.  

Den trettioåriga Jin, är den äldsta av gruppens medlemmar; Han är den första av K-popbandets sju medlemmar att lämna gruppen för värnplikt. De andra gruppmedlemmarna kommer att göra sin värnplikt i åldersordning, men bandet lovar att återförenas när värnplikten är avslutad 2025. 

– Jag har läst alla artiklar om BTS militärtjänstgöring och jag undrar hur gruppen ska lyckas att fortsätta när det fattas en medlem, säger Songhee Yoon till AFP.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.