Vinnaren i världens första skönhetstävling Miss Ai World har korats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den AI-genererade influeraren Kenza Layli vann världens första skönhetstävling Miss AI World. Foto: Kenza Layli Instagram

Första vinnaren i skönhetstävlingen Miss AI korad

Uppdaterad
Publicerad

Vinnaren i världens första skönhetstävling för AI-skapade kvinnor har korats. Titeln går till den helt digitala, marockanska influeraren Kenza Layli.

1 500 AI-genererade influerare tävlade om att få titeln ”Miss AI World” i världens första skönhetstävling för AI-genererade kvinnor. Tävlingen hålls i samband med branschgalan ”World AI Creator Award”.

För att ställa upp i tävlingen ska man, med hjälp av AI-verktyg, skapa en kvinnlig och virtuell AI-influerare som dessutom ska svara på frågor som ”Hur kan världen bli en bättre plats?” De 1 500 sökande till tävlingen kokades i maj ner till 10 stycken och vinnarna korades den 11 juni. I prispotten väntade 13 000 dollar.

Årets vinnare är den marockanska AI-influeraren Kenza Layli, med över 200 tusen följare på Instagram.

Bedömning

Juryn består av fyra medlemmar, två människor och två AI-genererade människor. Det är AI-modellen Aitana Lopez och AI-influeraren Emily Pellegrini som tillsammans med den mänskliga Miss Britain historikern Sally-Anne Fawcett och PR-konsulten Andrew Bloch utser vinnaren baserat på tre kriterier.

Skönhet: De tävlande bedöms enligt traditionella aspekter av skönhetstävlingar i den verkliga världen, som deras fysiska utseende och stil.

Socialt inflytande: AI-skaparnas sociala inflytande bedöms enligt deras engagemang med fans, publiktillväxt och närvaro på sociala plattformar.

Tech: De tävlande får poäng baserat på deras färdigheter med AI-verktyg, som hur väl detaljer som ögon och händer är utformade och kvaliteten på AI-modellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AI

Mer i ämnet