Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rasmus Gozzi om tiden efter anklagelser om fejkade streams på Spotify och om samarbetet med Snoop Dogg i klippet. Foto: SVT/AP/Björn Rosvall Larsson/TT

Fröken Snusk släpper låt med Snoop Dogg

Uppdaterad
Publicerad

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi släppte på fredagen låten ”Weed i min raggarbil” tillsammans med Emilush och världsartisten Snoop Dogg.

– Det har alltid varit en dröm att göra en EPA-dunkslåt med en internationell artist, säger Rasmus Gozzi.

Samarbetet med den världskände rapparen fick de till genom att både Gozzi records och Emilush har goda relationer med internationella artister, bland annat Snoop Dogg, berättar producenten Rasmus Gozzi för SVT.

– EPA-dunk tycker jag är en väldigt rolig och bra genre som inte är så etablerad i andra delar av världen. Så det har ju alltid varit en dröm att göra en EPA-dunkslåt med en internationell artist.

Låten beskriver Rasmus Gozzi som en blandning mellan EPA-dunk och gansterrap och handlar om att röka cannabis i raggarbil.

Snoop Dogg har trots sin status som hiphoplegendar gjort en lång rad samarbeten, med både kända och okända artister, på senare år. Under 2024 har han medverkat som låtskrivare eller artist på 44 låtar.

Ung publik

Fröken Snusk har ju nyligen medverkat i Melodifestivalen och därmed fått en yngre publik. Hur ser du på det med tanke på låtens text?

– Vi har satt åldersgräns/exploit på låten då vi själva förstår att den kan vara opassande lyrik för en yngre målgrupp.

Låtsläppen kommer efter att Rasmus Gozzi haft en turbulent tid, med bland annat anklagelser om fejkade streams på Spotify. Nu säger han att allt är löst.

– Emotionellt sätt var det rätt jobbigt. Men jag är glad att allt är klart, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Frökens Snusks låt med Snoop Dogg, och Kulturnyheternas musikkritiker Mariana Benyamin Sir om hur den kan komma att tas emot av artistens nya publik från Melodifestivalen, i klippet. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.