Håkan Hellström. Foto: Scanpix

Håkan Hellström släpper nya skivan i april

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellströms nya album har fått ett datum.

Nu är det klart. Den 17 april får Håkan Hellströms sjunde album se dagens ljus. Det har gått tre år sedan han släppte sin senaste fullängdare.

På sin Facebooksida skriver artisten att han just nu gör de sista justeringarna på skivan, som ska heta ”Det kommer aldrig va över för mig”. Kanske är titeln en hint till faktumet att Hellströms bandmedlem Daniel Gilbert – skivaktuell som soloartist – lämnar bandet och släpper sin andra soloskiva?

Ingen ”livefrenesi” på skivan

I en intervju med Aftonbladet säger Håkan Hellström att det nya albumet är en studioskiva, som saknar ”livefrenesin” hos sina föregångare. På Facebook skriver han dock att de nya låtarna kommer göra sig bra på de stora scenerna:

– Jag kan knappt vänta tills jag får spela de här låtarna live. De är gjorda för stora scener. Stora ord och stora melodier. Mer kan jag inte säga nu, jag får sjunga det för er i april istället. Vi ses snart!

Om den första kyssen

Skivomslaget, som kan beskådas på Hellströms Facebook, föreställer en pojke och en flicka som pussas. Och i intervjun hos ovan nämnda tidning hintar artisten att skivan kommer handla om den första kyssen, kärlek och passion.

I dag blev det också offentligt att Håkan Hellström har lagt till Karlstadsfestivalen Putte i Parken på det ännu ganska korta turnéschemat.

Det är flera skivsläpp på gång i familjen. Om bara några dagar släpper Håkans mamma Christina Hellström sitt första album någonsin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.