• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

2019 års sommarpratare. Foto: TT

Han är populäraste sommarprataren hittills

Uppdaterad
Publicerad

Drygt halva sommaren har gått, om man ser till antal sända program av ”Sommar i P1”. Sveriges Radio släpper nu siffrorna över de mest hörda programmen. ”Poddsiffrorna är smått surrealistiska”, säger programchef Bibi Rödöö.

I topp när det gäller lyssning i direktsändning kommer terrorexperten Magnus Ranstorp, vars sommarprat sändes den 27 juni. Han åtföljs av sångaren och vinnaren i årets Melodifestival John Lundvik. På tredje plats kommer regissören Björn Runge.

Tittar man på poddlyssning är det i stället överläkaren och författaren Anders Hansens avsnitt från den 25 juni som toppar listan. Han ligger bland annat bakom den framgångsrika boken ”Hjärnstark” om motionens betydelse för vårt välbefinnande.

Stina Wollter väckt mest reaktioner

På andra plats kommer programledaren Stina Wollters sommarprat om hur hon följde åttaåringen Majas sista tid i livet. Programmet nådde inte topp fem i direktsändning men har fått flest reaktioner i sociala medier, enligt SR.

Programmet ”Sommar i P1” fortsätter att vara populärt bland semesterfirande svenskar. Under vecka 28 slogs ett nytt rekord för poddlyssning med hela 1,6 miljoner lyssningar.

”Surrealistiska siffror”

”Poddsiffrorna är smått surrealistiska. Samtidigt behåller vi våra fm-siffror, vilket betyder att vi fått en större publik. Ämnen som hjärnforskning, terrorism, döden och flykten från en flyktingförläggning har lockat mest till lyssning”, säger programchef Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.

”Sommar i P1” sänds fram till den 18 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.