Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det såg ut bakom kulisserna när världsrekordet slogs i videon. Foto: UIP/Universal pictures

Här slår filmteamet nytt världsrekord i bilvolter

Publicerad

Under filminspelningen av ”The fall guy” sattes ett nytt Guinness världsrekord: Åtta och en halv volter med bil. I filmen ser det ut som att Ryan Gosling satt bakom ratten. Men i själva verket var det stuntmannen Logan Holladay.

Regissör- och producentduon David Leitch och Kelly Mccormick ville skriva ett kärleksbrev till stuntmannayrket med actionkomedin ”The fall guy”.

– Jag har varit stuntman i över 20 år. Det var väldigt intressant för mig att berätta en berättelse med autenticitet, säger David Leitch.

I filmen tog de hjälp av bland andra stuntmannen Logan Holladay för att utföra ett äldre filmtrick inom stuntbranschen, så kallade ”cannon rolls”. Det innebär att en kanonliknande anordning placeras under bilen. När föraren sedan når en viss hastighet skjuts bilen i väg och voltar.

Resultatet blev ett Gunniess världsrekord i flest (åtta och en halv) volter med en bil.

Se hur det såg ut bakom kulisserna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.