Il Divo medlemmarna från vänster: David Miller, Sebastien Izambard, Carlos Marin and Urs Buhler

Il Divo-sångaren Carlos Marín död

Uppdaterad
Publicerad

Den spanske sångaren Carlos Marín, en av medlemmarna i Il Divo, har gått bort, skriver bandet på Instagram.

”Det kommer aldrig att finnas en röst eller själ som Carlos. I 17 år har vi fyra varit på den här otroliga resan med Il Divo tillsammans och vi kommer att sakna vår kära vän”.

Marín lades in på sjukhus i Manchester med covid-19 två dagar efter en Il Divo-spelning den 6 december och försattes i koma. Sångaren ska även ha varit vaccinerad, skriver brittiska medier.

Il Divo bildades av ”The X factor”-grundaren Simon Cowell, som ville samla en kvartett klassiska sångare från olika länder i en stil som liknade De tre tenorerna. Bandet består förutom Marín (från Spanien) av Urs Bühler (Schweiz), David Miller (USA) och Sébastien Izambard (Frankrike).

Bandets första självbetitlade skiva spelades in i Stockholm och i London. Den blev etta på albumtoppen i Norge, Storbritannien och Irland.

Gruppen har sedan dess släppt ytterligare åtta album och turnerat världen över.

Carlos Marín blev 53 år gammal.

I videon ovan kan du se en bit ur ett inslag från 2006, ur SVT:s Nöjesnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.