Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med skådespelaren Kevin Costner i klippet, bioaktuell med filmen ”Horizon: An American Saga”. Foto: SVT

Intervju: Kevin Costner om sitt västernepos ”Horizon”

Publicerad

Hollywoodstjärnan Kevin Costner vann två Oscarsstatyetter för ”Dansar med vargar” 1991. Nu är han tillbaka med en ny film – eller faktiskt, fyra nya filmer – om tiden för det amerikanska inbördeskriget: ”Horizon: An American Saga”.

Regissören och skådespelaren Kevin Costner har spelat i närmare 70 filmer. Han har varit Robin Hood, Whitney Houstons livvakt, rymmare och gisslantagare med stort hjärta i Clint Eastwoods ”A perfect world”, och i Oliver Stones ”JFK” var han åklagare, fast besluten att lösa mordet på John. F Kennedy.

Med regidebuten ”Dansar med vargar” 1991 fick han två Oscarssstatyetter och redan då hade han ett första manus klart till ”Horizon”, en berättelse som också utspelar sig vid tiden för det amerikanska inbördeskriget.

– 1988 var det första manuset klart, men jag fick ingen att göra den säger Kevin Costner till SVT Kulturnyheterna.

Han tillägger ironiskt att han senare bestämde sig för att skriva tre filmer till, bara för att alla gillade idén så mycket.

Costner har själv tagit lån på sina ägor i Kalifornien och ska ha pumpat in över 100 millioner dollar i projektet.

”Horizon: An American Saga del 1” har premiär den 28 juni.

Se en längre intervju med Kevin Costner i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.